Haris Dashboarding

Wireless termelési adatgyűjtési technológia

A Haris Digital vezeték nélküli termelési adatgyűjtési technológiát kínál, amely megoldás alapja egy vezeték nélküli szenzor, amivel egy adott berendezés „megy” vagy „áll” állapotát képes megkülönböztetni.

A szenzort a termelőeszköztől és a gyártási folyamattól függően kell elhelyeznünk, és a jellemző mozgásra és/vagy rezgésre „megtanítanunk”. Ebben a tekintetben ez egy univerzális megoldás. Ezt követően az algoritmus képes megkülönböztetni a két állapotot. Fontos megjegyezni, hogy az állapotváltozás gyakran a folyamatnak csak egy kis részét jellemzi, és ebből kell a folyamat egészére, annak megfelelő működésére következtetést levonni. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a detektált státusz gyakran csak indikátora az adott folyamatnak, és rendszerint csupán egy bizonyos részművelet végrehajtását rögzíti, és nem a teljes folyamatot. Ezzel a módszerrel többnyire olyan gépekről, berendezésekről gyűjthetünk adatot, ahol a vezetékes adatgyűjtés nem, vagy csak nehezen (technikailag bonyolultan, és ezzel párhuzamosan kevésbé gazdaságosan) oldható meg a modern vezérlés hiánya miatt. Az így kinyert adatokat, az ipari vezérlésekkel rendelkező adatgyűjtés mellé bekötve növelni tudjuk egy adott üzem adatgyűjtésbe bekötött eszközeinek a lefedettségét. A folyamatra vonatkozóan a következő mutatók nyerhetők ki a státuszváltozások feldolgozásából:

■ állásidő
■ rendelkezésreállás
■ ciklusidő
■ darabszám

A Haris speciális kiállási pontokat biztosít (API), hogy rácsatlakozhassanak az olyan megjelenítő és riportáló rendszerek, mint például a WaMeWo. Így született meg az Indeveyes Technologies és a Haris Digital közös dashboarding rendszere, ami tökéletesen illeszkedik a WaMeWo platformba metrikák és vizuálitás szempontjából is. Ennek köszönhetően a Haris szenzorokhoz kapcsolódóan elérhető önállóan is a WaMeWo dashboarding és riporting termékünk, valamint más típusú adatgyűjtéssel elért gépekhez is tudjuk hibrid módon kínálni ügyfeleink részére a WaMeWo teljes funkcionalitásával.