WaMeWo

Tesztreszabható gyártásfelügyeleti rendszer, ami segít választ adni a termelő vállalatok ipar4.0 kihívásaira

Napjainkban a hatékonyság növelésében egyre elterjedtebbek az i4.0/SmartFactory szoftveres megoldások. Ezek közé tartozik a WaMeWo is, amely segítségével az izolált termelési egységek integrált, automatizált és optimalizált, nagy hatékonyságú termelési folyamattá olvadnak össze.

A WaMeWo (Watch Me Working) rendszer válasz a jelenkori termelőipar kiber-fizikai éhségére: a különböző vezérlésekkel (például ipari robot, PLC) működő gyártógépek valós idejű, távoli monitorozását és historikus adatokon alapuló diagnosztikáját nyújtja non-invazív szoftvertechnológiai megoldások révén. A gyűjtött adatok átkódolását és értelmezését követően sokoldalú funkcionalitást és hasznos információkat kínálunk a gyár legszélesebb felhasználói spektruma számára, a karbantartástól egészen a felsővezetői szintig. Mindezt egyetlen kulcsrakész, moduláris rendszer jóvoltából, ami flexibilisen alakítható és bővíthető bárki igényére.

- Kézenfekvő és költséghatékony megoldás azok számára, akik szeretnének elindulni a digitális gyártás útján
- Átfogó képet szolgáltat a gyártási eseményekről, valamint rávilágít a veszteségképződés gócpontjaira
- Valós időben biztosít pontos OEE-érték visszacsatolást , így támogatva a gyors beavatkozás lehetőségét és hatékonyságfokozást
- Speciális diagnosztikai moduljai révén fókuszál leendő hibaeseményekre, amelyek megelőző karbantartással elkerülhetőek
- Széleskörű funkcionalitása által támogatja a karbantartás, műszakvezetés és menedzsment mindennapi munkáját egyaránt

A WaMeWo főbb, testreszabható funkcionalitásai:

>> Telemetria: A WaMeWo különböző forrásokból (pl. ipari vezérlők, PLC-k, robotok stb.) képes adatokat gyűjteni, és azokat előformázni / összesíteni és elküldeni a WaMeWo IIoT-platformra.

>> Munkavállalói interakciók: A gyártósoron telepített (HMI) eszközökön a munkavállaló különböző adatokat adhat meg (pl. állásidő-nyilvántartás), amelyre akár dedikált visszajelzés is adható.

>> OEE: Az egyes eszközök és termelési egységek teljes OEE mutatójának mérése (valós időben és historikusan is) a termelés veszteségpontjainak megjelenítéséhez és feltárásához.

>> Robotdiagnosztika: Az ipari robotkarok működési adatainak gyűjtése és elemzése a hibák megelőzése érdekében, támogatva a prediktív karbantartást.

>> Események: A WaMeWo gyűjti, vizualizálja és elemzi a különböző (gépi/emberi) adatforrásokból származó hibajeleket, hogy feltárja a szűk keresztmetszeteket, és riasztásokat küldhessen meghibásodások esetén.

>> Önkiszolgáló dashboard: A platform által gyűjtött mérőszámok lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy egyéni dashboardokat és jelentéseket készítsen. Ehhez többféle komponenstípus (diagram, táblázat, miniatűr stb.) választható.

>> Prediktív karbantartás: A géphibák és nem tervezett gyártósori leállások csökkentése érdekében pontosan meg kell tudnunk jósolni, hogy mikor következhet be meghibásodás. Az előrejelzések alapján történő korrekciós intézkedések jelentős költségmegtakarítást és nagyobb rendelkezésre állást segíthetnek elő.

>> Feladatkezelés: A rendszer jelzései alapján különböző feladatokat (pl. gépkarbantartás) generálhatunk a felhasználók számára, amelyekkel akár a dolgozók munkájának hatékonyságát is nyomon követhetjük.

>> Minőségbiztosítás: Saját, egyedi megoldásunk lehetővé teszi, hogy a modelltérben lévő koordinátákat összehasonlítsuk a robot koordinátáival, így ellenőrizni tudjuk, hogy egy művelet a megfelelő pozícióban kerül-e elvégzésre.

>> Riasztás: Az összegyűjtött metrikák segítségével e-mail vagy inapp riasztás hozható létre egy adatpontra (pl. treshold-ellenőrzés, deadman-ellenőrzés), így a felhasználó akkor is értesítést kaphat az eseményekről, ha nincs bejelentkezve.

>> Energia monitoring: Fogadjuk és tároljuk a telemetriára csatlakoztatott energiafogyasztás-mérők (elektromos, pneumatikus stb.) adatait, és ezekből kimutatásokat és jelentéseket készítünk.

>> Termeléstervezés: Az OEE-hez szükséges a standardok, a gyártás és a műszaktervezés meghatározása. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre egy másik rendszerből, akkor a tervezés a WaMeWo felületén is elvégezhető.

Bővebb információért látogassa meg a WaMeWo weboldalát: https://wamewo.com/